AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa delegacijom ruske Orlovske oblasti na čelu sa zamenikom predsednika regionalne vlade zaduženim za razvoj investicione delatnosti Sergejom Filatovim, istakavši nužnost razvoja privredne saradnje Novog Sada i te oblasti Ruske Federacije.

Na sastanku je ocenjeno da je izuzetno važno što je juče potpisan Memorandum o razumevanju između Univerziteta u Novom Sadu i orlovskog državnog Univerziteta "Ivan Turgenjev", a kao veoma dobra je ocenjena dosadašnja saradnja ruskih naučnih institucija sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo "NS seme", navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Vučević je istakao da zajednička istorija i dobri odnosi dva naroda predstavljaju čvrstu osnovu za udružene poduhvate u vitalnim oblastima od kojih će svi imati koristi, poželevši gostima srdačnu dobrodošlicu i zahvalivši se gostima koji su juče prisustvovali proslavi 270. rođendana Grada Novog Sada.

U delegaciji Orlovske oblasti bili su i predstavnici uspešnih kompanija koji su se ranije sastali sa ovdašnjim privrednicima u Privrednoj komori Vojvodine, a gde su održane i prezentacije važnih projekata.

Predstavnike Orlovske oblasti ugostio je i načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, a sastali su se i sa zvaničnicima Pokrajinske vlade, navodi se u saopštenju. Dodaje se da su sagovornici izrazili uverenje da će aktivnosti koje su preduzete tokom boravka delegacije Orlovske oblasti u Novom Sadu dati dobre rezultate i doprineti obostranom razvoju.

#Miloš Vučevič

#Novi Sad

#Rusija

'